SAUNAT/KYLVYT

Toimintalomassa voi nauttia erilaisista saunoista kokousten, koulutusten, tyky-päivien, synttäreiden, varpajaisten, polttarien, kaveritapaamisten yhteydessä. Saunomiseen voi liittää ulkoilua, hiihtämistä, patikointia, sauvakävelyä vain mielikuvitus rajana ja täällä voit päästää sen valloilleen……………

Voi viettää mukavat hetket lammen rannassa olevan päärakennuksen, hirsisten oleskelukatosten, lämpöammeen, savusaunan, Kotasaunan, Luppokodan yhteydessä olevissa tiloissa. Päärakennus on lammen rannassa ja saunojen keskiössä.

Katso päärakennuksen ulkokuvia

Katso päärakennuksen sisäkuvia

Katso kuvia lasiverannasta


Myllylähteellä Toimintalomasta 1,5 km päässä on omatoimiseen lämmittämiseen tarkoitettu Metsäsauna.

Toimintalomassa puhdasvetisen lammen reunamalla oleva ”lampikylpylä” tarjoaa monenlaiset virikkeet yrityksille, seuroille, yhteisöille, yksityisille henkilöille tilaisuuksien järjestämiseen täällä olevine yöpymismahdollisuuksineen.

Tarpeesi mukainen ”lampikylpylä” -paketti
Näistä ”lampikylpylän” savusaunasta, lämpöammeesta, Kotasaunasta, Luppokodasta ja päärakennuksesta lasiverantoineen voidaan koota tarpeesi mukainen paketti.Seuraavassa yksityiskohtaisempaa tietoa saunoista, lämpöammeesta, lammesta, kodasta, päärakennuksesta ja yhteisistä katos- ja muista yhteisten tilaisuuksien järjestämiseen tarkoitetuista tiloista.

Savusauna
on lammen rantaan luonnonpuista tehdyn oleskelukatoksen reunamassa ja katoksessa on tarvittava määrä pöytiä ja penkkejä. Sauna on rakennettu suomalaisen perinteen mukaan ja sen löylyt ovat yksilölliset ja ainutlaatuiset – ja aivan niin kuin jokaisen savusaunan kosteanlempeä henkäys on aina kokemisen arvoinen.

Katso kuvia savusaunasta

Lämpöamme
on sijoitettu savusaunan edessä olevaan isoon oleskelukatokseen. Ruostumattomasta teräksestä tehtyyn 5,5 m3 suuruiseen ammeeseen mahtuu kerrallaan noin 20 hlöä. Jokaiselle ammelämmityksen tilaavalle ryhmälle siihen laitetaan aina uusi puhdas vesi, joka lämmitetään kotimaisella puukattilalla. Pakkasella halutuin veden lämpötila on noin 38 astetta ja lämpimillä ilmoilla se on noin 36 astetta.
 
Katso kuvia lämpöammeesta

Kotasauna
on jatkuvalämmitteinen puusauna ja sen edessä on iso tulipaikalla varustettu katos penkkeineen ja pöytineen. Video Kotasauna. Kotasaunan edessä olevan katoksen toisessa reunassa on talvilämmin kymmenen metriä korkea Luppokota. Luppokodan tulille mahtuu kerrallaan istumaan runsaat 20 henkilöä.

Näitä kaikkia tiloja voi jokainen ryhmä vuokrata tarpeensa mukaisessa laajuudessa tai yhtenä kokonaisuutena. Niissä voi nauttia mukanaan tuomia virvokkeita ja käyttää grilliä. Sopimuksen mukaan keitellään nokipannukahvit ja/tai tarjoillaan lihaisat lihakeitot Luppokodan tulilla.

Ennakkoon tilatut ruokakattaukset tuodaan paikallisista pitopalveluista ja tarpeen mukaan katetaan päärakennukseen sisälle, päärakennuksen lasiverannalle, Luppotaan tai kodan edustan katokseen.Metsäsauna
sijaitsee 1,5 km päässä Toimintalomasta, Myllylähteen alueella ja saman rakennuksen toisessa päässä on Varaustupa.

Omassa luonnonrauhassaan oleva metsäsauna on tarkoitettu omatoimiselle käyttäjälle. Metsäsaunassa on puulämmitteinen kiuas ja muuripata, johon tarvittava vesi saadaan letkusta, seinässä olevaa kytkintä tarpeellisen ajan painaen. Saunassa ja varaustuvassa on sähkövalot ja varaustuvassa jääkaappi ja puukamiina.
Muita
saunomistarpeita varten on puulämmitteiset saunat päärakennuksessa ja haaparakennuksen kesäsauna katso kuvat ja vuokrattavissa mökeissä on sähkölämmitteiset saunat.

Ajankohtaista

Majoituksista 
kannattaa nyt varata mökki juhannusviettoon tai kesälomaviikoksi. Kesäretkeilijöille luonnonläheisiä yöpymismahdollisuuksia.

Saunat/kylvyt
kohdasta on nyt hyvä aika valita ”lampikylpylästä” työ- tai harrastustilaisuuteen ilta savusauna/lämpöamme/Kotasauna yhdessäololle ennen kesälomille lähtöä.

Tonttikaupoille 
kevät on hyvä ajankohta tai tulla katsomaan valmista myyntiin tullutta loma-asuntoa.


TOIMINTALOMA,
Toimintalomantie 2, 32560 VIRTTAA,
puhelin: 0400-595 898,
sähköposti: esa.lahteenmaki@toimintaloma.fi