MYYT√ĄV√ĄT TONTIT
RAKENNUSVALMIITA TONTTEJA ON KOLMESSA ERILAISESSA MAASTOSSA
Aurinkorannantien varressa, kangasmetsänalueella, sekametsänalueella
Tällä Toimintaloman 13 ha suuruisella alueella on voimassa oleva asemakaava. Kaavassa on määritelty alueet joihin saa rakentaa ja ne alueet, jotka jäävät rakentamatta


Kaavassa ei määritellä minkälaisia kunkin rakentajan rakennusten pitää olla materiaaliltaan, kooltaan, väriltään, kattomuodoltaan yms. vaan ne määräytyvät kunkin tontinostajan omista näkemyksistä ja tarpeista.

Tontin rakentamisen tehokkuusluku (e) eli kerrosalan suhde rakennuspaikan pinta-alaan on Toimintaloman kaavassa 0,20. Käytännössä se tarkoittaa että rakentaja voi toteuttaa tontilleen kaikki tarvitsemansa rakennustarpeet, kuten asumisrakennuksen, autotallin, autokatoksen, varaston, pihasaunan ym. tilat

Kaikilla kaava-alueen kiinteistönomistajilla on yhdenmukaiset oikeudet puhdasvetisiin virkistyskäytön lampiin, yhteiseen lähivirkistysalueeseen, tehtyihin pelikenttiin ja muihin yhteisiin rakenteisiin.


Kaava-alueella on valmiina tiestö, oma käyttöveden vedenottamo ja runkovesijohdosta tonttihaara rakennuspaikoille, useamman kiinteistön yhteiskäytössä olevia harmaan jäteveden imeytys/suodatuskenttiä sekä alueelle maakaapeloituna sähköverkosto. Wc-vedet jokainen rakennuspaikka johtaa omaan tyhjennettävään umpisäiliöön.

Aurinkorannantie
Aurinkorannantien varren korttelissa no 13 ovat tontit 4, 5 ja 6 sekä korttelissa no 10 tontti no 5. Näiden korttelien tonttien rajoilla on kasvussa näkösuojan antavaa havupuustoa ja Aurinkorannantien kiinteistönomistajat ovat puustoa leikkaamalla pitäneet kasvustoa matalahkossa korkeudessa. Korttelin 13 tonttien koot ovat noin 2000 m2 ja tästä tontin ostajalla on mahdollisuus myös näitä suurempaan pinta-alaan, jos tavoitteena on esim. runsaan määrän omenapuiden ym. valoa ja tilaa tarvittavan puutarhaharrastuksen toteuttaminen. Korttelin no 10 tontin koko on noin 1300 m2.Harjureitintie
Harjureitintien varrella korttelissa no 3 ovat tontit 1, 2 ja 3 sekä korttelissa no 4 tontti no 2. Harjureitin (linkki Harjureitti on Etelä-Suomen Pikku-Lappi) 14 km pituinen valaistu osuus kulkee läheltä korttelin no 3 tontteja. Rakennuspaikka on mahdollisuus sijoittaa pienelle muuta maastoa korkeammalla kumpareelle. Alueella kasvaa luonnontilassa olevaa kangastyyppistä metsää ja metsänpohjana on kangasmetsälle tyypillistä kanerva/jäkälä aluskasvustoa.Korttelin no 4 tontilla no 3 kasvaa kuusi- ja mäntyvaltaista metsää ja tontin keskiosa on siistitty valmiiksi rakennuspaikaksi. Koko tonttialueen metsänpohjan kasvusto on kanerva, mustikka tyyppistä aluskasvustoa. Harjupohjaiseen maastoon on edullinen perustaa toimiva rakennuspaikka.

Tämä tontti on pinta-alaltaan kortteli 3:n tontteja suurempi ja ostajan, niin halutessa ostettavan alueen suuruutta voidaan laajentaa.

Toimintalomantie
Toimintalomantien varrella korttelissa no 6 ovat tontit 2, 3 ja näillä tonteilla kasvaa sekametsää ja aluskasvustona on mustikkatyyppinen metsänpohja.

Molemmille tonteille on valmisteltu hiekkapohjainen rakennuspaikka, niin että pehmeä maakerros on poistettu sen alla olleeseen perushiekka kerrokseen asti ja tuotu poistetun maakerroksen tilalle sen korvaava hiekkatäyttö.

Näiltäkin tonteilta voi tehdä omalle mökille johtavan hiihtoladun 100 m päässä kulkevalle Harjureitin latuverkostolle.


Täällä on luonto lähellä ja liikkumiselle olosuhteet kohdallaan.

Katso video Kantolaavusta

Katso video Myllylähteen luontoalueesta

Katso video Turvekammista


Ajankohtaista

Majoituksista 
kannattaa nyt varata mökki juhannusviettoon tai kesälomaviikoksi. Kesäretkeilijöille luonnonläheisiä yöpymismahdollisuuksia.

Saunat/kylvyt
kohdasta on nyt hyv√§ aika valita ‚ÄĚlampikylpyl√§st√§‚ÄĚ ty√∂- tai harrastustilaisuuteen ilta savusauna/l√§mp√∂amme/Kotasauna yhdess√§ololle ennen kes√§lomille l√§ht√∂√§.

Tonttikaupoille 
kevät on hyvä ajankohta tai tulla katsomaan valmista myyntiin tullutta loma-asuntoa.


TOIMINTALOMA,
Toimintalomantie 2, 32560 VIRTTAA,
puhelin: 0400-595 898,
sähköposti: esa.lahteenmaki@toimintaloma.fi