Myllytupa


Myllytupa on tehty entisen myllyrakennuksen luonnonkivi sokkelille, jolla on ollut ennen useita vesimyllyjä. Rakennus on suojaisassa notkelmassa ison lähteen reunassa lähdepuron partaalla. Jos historia vanhasta myllystä kiinnostaa, niin siitä on kerrottu sivuston palvelut kohdassa nokipannukahvit ryhmille.

Voimakkaasta virtauksesta johtuen puro on talvellakin aina sulana ja pakkasillakin koskikara pulahtelee iloisesti jään reunalta sulaan veteen. Myllylähteen erittäin runsaasta (yli 2 milj. litraa/vrk) ylivirtaamasta saa alkunsa Säkylän Pyhäjärveen laskeva Pyhäjoki ja virtaaman käyntihetkisen virtaamamäärän voit itse todeta tuvan takana olevasta juoksutusruuhen mitta-asteikolta.

Yöpymään Myllytuvalle mahtuu runsaat 10 hlöä ja makuupusseissa on lisää tilaa lattialla. Varustuksena on sähkövalo, jääkaappi, puulämmitteinen kamiina ja pöydät tuoleineen. Pihalla puucee ja puuhuonerakennus sekä iso tulipaikkakatos, video Myllytupa. Puhtaat ja raikkaat ruokavedet voi noutaa 50 m päässä olevasta lirikaivosta

Sijaintipiirros

Ajankohtaista

Majoituksista 
kannattaa nyt varata mökki juhannusviettoon tai kesälomaviikoksi. Kesäretkeilijöille luonnonläheisiä yöpymismahdollisuuksia.

Saunat/kylvyt
kohdasta on nyt hyvä aika valita ”lampikylpylästä” työ- tai harrastustilaisuuteen ilta savusauna/lämpöamme/Kotasauna yhdessäololle ennen kesälomille lähtöä.

Tonttikaupoille 
kevät on hyvä ajankohta tai tulla katsomaan valmista myyntiin tullutta loma-asuntoa.


TOIMINTALOMA,
Toimintalomantie 2, 32560 VIRTTAA,
puhelin: 0400-595 898,
sähköposti: esa.lahteenmaki@toimintaloma.fi