Soita 0400 595898
Toimintaloma Youtubessa

Toimintaloman vapaa-ajan alue
Säkylänharjun kupeessa

Toimintaloman Myllytupa Harjureitin varrella

Toimintaloman Myllytupa on tehty entisen vesivoimalla toimineen myllyrakennuksen luonnonkivi sokkelille, jossa on ollut ennen useita vesivoimalla toimineita myllyjä. Myllytupa sijaitsee suojaisassa notkelmassa, ison lähteen reunassa lähdepuron partaalla.

Voimakkaasta virtauksesta johtuen puro on talvellakin aina sulana ja kovillakin pakkasilla siinä voi nähdä Koskikaran pulahtelevan iloisesti jään reunalta sulaan veteen ja nopsasti takaisin. Myllylähteen erittäin runsaasta (yli 2 milj. litraa vuorokaudessa) ylivirtaamasta saa alkunsa Säkylän Pyhäjärveen laskeva Pyhäjoki. Virtaaman sen hetkisen virtausmäärän voit itse todeta Myllytuvan takana olevasta juoksutusruuhen mitta-asteikosta.

  • Klikkaa suuremmaksi
  • Klikkaa suuremmaksi
  • Klikkaa suuremmaksi
  • Klikkaa suuremmaksi
  • Klikkaa suuremmaksi
  • Klikkaa suuremmaksi

Myllytuvassa majoittuminen ja varustus

Myllytuvalle mahtuu yöpymään runsaat 10 henkilöä ja makuupusseja käyttäen lisää tilaa löytyy lattialla. Myllytuvan varustuksena on sähkövalo, jääkaappi, puulämmitteinen kamiina ja pöydät tuoleineen. Pihalla sijaitsee puucee, puuhuonerakennus sekä iso tulipaikkakatos. Puhtaat ja raikkaat ruokavedet voi noutaa 50 m päässä olevasta lirikaivosta.

 

Voit yhdistää Myllytuvan käyttöön ja juhlistaa jotain iltaa Toimintalomassa olevilla savusaunan, lämpöammeen, Kotasaunan ja/tai Luppokodan käytöllä. Savusaunan yhteydessä olevassa isossa lämpöammeessa on tilaa noin 16 – 18 henkilölle. Pienemmällä ryhmällä on mahdollisuus Haapasaunan ja sen yhteydessä olevan poreammeen käyttöön.

 

> Kuvia savusauna

> Kuvia lämpöammekatoksesta

> Video Luppokota - Kotasauna tulipaikkakatos

Pohjaveden kohde Harjureitin varrella

Harjureitin 28 kilometrin ulkoilu- ja retkeilyreitti kulkee Myllylähteen kautta, samoin myös reitin 14 kilometrin pituinen iltavalaistu osuus. Harjureitti muodostuu useasta eripituisesta kierrosvaihtoehdoista. Talvella on käytössä 28 kilometrin pituinen koneellisesti hoidettu kaksoisladun ja luisteluhiihdon hiihtoreitistö. Reitistö on hyvin varusteltu ja sen lähimmäiselle taukopaikalle Turvekammille on tuvalta matkaa alle 100 m. Katso Harjureitin esittely.

 

Ota yhteyttä

Copyright EL Toimintaloma-Systems Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Näillä kotisivuilla olevien YouTube Toimintaloma -2018 videoiden tekemiseen ja sivujen päivitykseen on saatu Euroopan maaseudun kehittämisrahaston rahoitusta.