Soita 0400 595898
Toimintaloma Youtubessa

Toimintaloman vapaa-ajan alue
Säkylänharjun kupeessa

Haapapuusta rakentaminen ja poreammetila

Esittelen kohteita mielelläni, ja useat Toimintalomassa vierailleet ovatkin tutustuneet haaparakentamiseen ja haavalla tehtyihin sisustusratkaisuihin.

Jos olet tonteista ja alueemme aktiviteeteista kiinnostunut, niin voit halutessasi jäädä yöksi hirsitalon piharakennukseen. Yöpymisen ja saunaillan jälkeen voimme jatkaa tutustumista haluamiisi asioihin niin, että saat hyvän kuvan alueemme monipuolisista vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksista.

 

Olen rakentanut kotimaisista isoista haapatukeista noin 150 m2 kaksikerroksisen vakituisen asumisen rakennuksen ja samalle tontille piharakennuksen. Asuinrakennuksen hirsiset sisäseinät on viimeistelty veistojäljellä, jota työtapaa on piilutukseksi nimitetty. Muissakin pinnoissa on käytetty runsaasti höylättyä tai hiottua muuten käsittelemätöntä vaaleaa haapapuuta. Rakennuksen seinien ulkopinta on käsittelemätöntä 25 cm paksuisen pelkkahirren sahauspintaa ja sen on annettu siinä luonnollisesti harmaantua.

 

Vaikka käytetty rakennusmateriaali on nykyaikaisesta rakentamistavasta poikkeava, niin rakennuksen tekniset ratkaisut ovat ajanmukaisia. Lämmitys on toteutettu koko rakennusalaan matalalämpöisenä vesikeskuslattialämmityksenä maalämmöllä tuotettuna ja koneellisessa ilmanvaihdossa on lämmön talteenotto. Nämä yhdessä hirsiseinän läpituulettuvuuden kanssa ovat näinä ensimmäisinä käyttövuosina tuntuneet toimivilta valinnoilta.

 

> Esa rakensi haapatalon Toimintalomaan

 

Piharakennuksen alakerrassa on käytetty haapapuuta saunassa, erottelevan (Biolan) kuivakäymälän seinä- ja kattopinnoissa, kesäkeittiössä sekä koko rakennuksen ulkopinnan lomalaudoituksessa. Alakerrassa on keittiön ja saunan yhteydessä myös iso lasitettu terassi, jossa on aina käyttövalmis poreallas.

 

Piharakennuksen yläkerrassa on haapapuusta tehty 6 x 8 m suuruinen pinnoiltaan vaalea majoitus- ja keittiökäytön tila, jossa lämmityksenä on puukamiina ja tarvittaessa on käytettävissä sähkölämmitys. Huoneessa on vuodepaikat neljälle henkilölle, sähköhella ja uuni, jääkaappi ja keittiökaapisto. Keittiöön tulee lämmintä ja kylmää vettä keväästä syksyyn ja viemäri toki toimii ympäri vuoden.

 

Talviaikana lämpimän ja kylmän veden saantipaikat ovat alakerran saunassa. Sovittavalla tavalla vuokrauksen yhteydessä ovat myös alakerran palvelut käytettävissä.

 

> Video Päärakennus

Ota yhteyttä

Copyright EL Toimintaloma-Systems Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Näillä kotisivuilla olevien YouTube Toimintaloma -2018 videoiden tekemiseen ja sivujen päivitykseen on saatu Euroopan maaseudun kehittämisrahaston rahoitusta.

Evästeet